Article

President’s Design Award 2015: Design of the Year

24 Dec 2015  •  7 min read

National Gallery Singapore.
(Photo: Fernando Javier Urquijo and Studio Milou)

NATIONAL GALLERY SINGAPORE

Jury Citation: The transformation of the former Supreme Court (above) and the adjacent City Hall to become the National Gallery Singapore demonstrates great sensitivity and respect for the historical architecture, while meeting the exacting requirements of a major art institution.

View the video about the project.

Duo coffee table; and swivel bench. (Photos: Jessica Wong/Oats Studio)

PROLOGUE COLLECTION

Jury Citation: The principal designers decided to embark on an intensive research trip to Japan to study the country’s typologies, living habits and cultural habits. Their home visits and interviews resulted in a human-centric furniture collection that is full of subtle, sensitive and insightful details.

View the video about the project.

Next, 28 Dec: Jury citations for Design of the Year – Rubbish Famzine Series; Sunray Woodcraft Construction Headquarters; The Caterpillar’s Cove Child Development And Study Centre; The Oliv.


Suggested reads

Subscribe to
our Newsletter